cum să ai o nuntă fără risipă

Ultimele săptămâni ne-au făcut să ne reconsiderăm viețile și modul în care ne raportam la tot ceea ce aveam. S-a creat un bun prilej de a apăsa butonul de restart și de a schimba tot ce nu am avut curajul sau imboldul de a face înainte.

Cum ar fi să trăim mai sustenabil, fără a irosi resursele materiale și non-materiale pe care le avem? Cum ar fi să dăruim mai mult și să ne aplecăm atenția spre cele ce sunt cu adevărat bucuria sufletului nostru? Avem acum această șansă!

V-am încurajat mereu să vă transformați visurile în realitate, mai ales acea zi memorabilă a cununiei – un moment deosebit în viețile fiecăruia; un moment plin de fericire autentică, îndelung așteptat și imaginat. nuntă fără risipă

De multe ori, acest moment își modifică sensul și devine o goană după a avea; cât mai mult, cât mai apropiat de ce au avut ceilalți, cât mai mare și mai înțesat cu lucruri. Din nefericire, aceasta este calea care îi îndepărtează pe miri de a fi. A fi fericiți, relaxați, aproape de fiecare invitat, și lista poate continua.

Ce nu am îndrăznit să vă spunem întotdeauna a fost acest lucru: puteți să creați un eveniment superb, orientându-vă spre ceea ce este mai aproape de esența voastră. Știm că de multe ori nu doriți sute de persoane alături de voi.

Știm că nu vreți să supărați pe nimeni și vreți să le dăruiți celor dragi tot ce este mai bun. Aceste lucruri se pot realiza cu mai puține resurse irosite, dublând nunta voastră și de o altă înseamnătate: atenția față de ceea ce ne înconjoară.

Vă propunem câteva moduri în care puteți să aveți o nuntă magnifică, printr-o abordare sustenabilă. Da, se poate!

1. Alegerea unor ținute închiriate, vintage sau purtate anterior, în detrimentul ținutelor noi. Sunt haine pe care le purtați o singură dată și vor reprezenta un cost semnificativ, fără a fi, de fapt, o investiție pe termen lung. nuntă fără risipă

Vă puteți orienta spre site-uri, grupuri online sau magazine care au colecții impresionante de haine purtate anterior – uneori poți găsi adevărate comori stilistice.

Dacă e nevoie, ținutele pot fi modificate la croitor – iată încă un mod de a te bucura mai mult de rochia de mireasă sau costumul de mire – observând și minuțiozitatea cu care se lucrează modificările. Parcă e mai frumos să vezi procesul creației decât să primești totul de-a gata, nu? Iată încă o cale spre o nuntă fără risipă!

2. Optează pentru materiale din țesături naturale – vei încuraja producția hainelor de calitate, care rezistă mult mai mult în timp. Nu veți fi nevoiți să aruncați un lucru, după câteva spălări. Hainele de ocazie ale bunicii sau ale mamei arată impecabil și acum, nu-i așa?

3. Florile sunt un element cheie al decorului de nuntă – și nu o spunem doar noi :) Te încurajăm să sprijini producătorii locali și să optezi pentru flori care se pot achiziționa de aici și care sunt, desigur, în sezon.

Îți vom răspunde cu drag la orice întrebare despre acest aspect (deși știi și tu că bujori în luna octombrie nu se găsesc în grădinile noastre).

Designul este cel care va face diferența, prin creativitate și inventivitate, astfel încât să fie în acord cu tendințele internaționale de design floral. Buchetul, lumânările și aranjamentele tale de masă sau arcada vor arăta la fel de spectaculos și cu flori de sezon. Nu exista flori urâte, ci doar modul în care sunt lucrate.

În plus, riscul ca florile pe care vi le doreați să nu fie disponibile (din motive de transport sau furnizor extern) sunt minime.

nuntă fără risipă4. Gestionarea mâncării – probabil că este sursa cea mai mare de risipă din cadrul unei nunți.

De aceea, puteți gândi un meniu mai… slim – gândiți-vă câte feluri de mâncare se aruncă (cei mai mulți invitați nu mănâncă mai mult de două feluri).

Puteți opta pentru un bufet suedez sau pentru intercalarea acestuia cu alte feluri principale de mâncare, decât să puneți la dispoziție 4 feluri principale.

În cazul în care vă doriți o altă variantă, puteți discuta cu restaurantul pentru a dona mâncarea rămasă (neatinsă) către un adăpost social sau persoane care trăiesc în condiții vulnerabile.

Un ONG vă poate ajuta în acest sens și veți avea fericirea de a ști că alături de voi s-au bucurat și cei mai neajutorați dintre semenii noștri.

Alternativa poate fi să dăruiți fiecărui invitat care dorește mâncarea la pachet (doggy bag) – asigurați astfel, 2 zile de mâncare pentru mai multe persoane. Sună bine, nu-i asa?

Orice mic pas pe care îl veți face va aduce o mică contribuție la bucuria altora, așa încât, vă dorim să puneți în practică tot ceea ce vă propuneți! Dacă aveți nevoie de sprijin, suntem aici pentru a vă contura povestea nunții voastre :)

 

 

buchet de mireasa albastru clasic

buchet de mireasa albastru clasicAnul 2020 vine cu o provocare stilistică interesantă atât pentru mirese cât și pentru designerii de eveniment. Este vorba de nunta în albastru clasic, culoarea anului 2020, despre care am mai scris. Institutul Pantone a ales-o datorită simbolisticii sale: eleganță prin simplitate, sentimente de pace, liniște și securitate într-o lume tot mai tumultuoasă. 

Albastrul nu este însă o culoare uzuală pentru o nuntă. Dimpotrivă, formulele cromatice preferate pentru majoritatea nunților sunt fie combinația simplă de alb cu verde, fie un mix de pasteluri foarte delicate, de obicei roz. Ocazional, avem parte și de culori mai puternice și de nuanțe de galben, portocaliu sau lila. Albastrul tinde să fie cea mai rar solicitată prezență în decorul nunții, rămânând rezervată de obicei botezurilor de băieței. 

Acest top s-ar putea schimba puțin anul acesta, iar noi vă încurajăm să luați în considerare folosirea albastrului în decorul evenimentului vostru.

De ce să alegi nunta în albastru clasic ? 

Alegerea albastrului pentru decorul nunții vă aduce o serie de avantaje. 

Pentru început, veți putea da evenimentului o identitate vizuală care va fi în același timp și inedită, prin raritatea ei, dar și în vârf de trend. Dacă nu vă doriți o nuntă convențională în toate aspectele, aceasta este o ocazie destul de rară de care trebuie să profitați. 

Pe de altă parte, amintim de tradiția de a purta ceva albastru la nuntă, simbolizând iubirea, protecția și fidelitatea. Desigur, știm că tradiția aceasta nu este de origine românească, însă în ultimele decenii ea s-a răspândit la nivel global. Cum semnificația ei este una foarte frumoasă, nu vedem nici un motiv pentru care miresele noastre românce să nu o adopte.   

Nu în ultimul rând, albastrul este o culoare foarte ușor de asortat cu aproape orice altceva. 

Dacă doriți o atmosferă de noblețe și eleganță, îl puteți folosi ca pată de culoare în schema clasică a nunții în alb și verdeAranjament albastru clasic in scoica

Pentru un efect cromatic mai rafinat, recomandăm să nu vă rezumați strict la alb, verde și albastru. Includeți cu încredere și tonuri pastel foarte apropiate de alb. Câteva idei ar fi rozuri foarte pale, ivoriu, champagne sau griuri. 

O atmosferă dreamy și romantică poate fi creată incluzând nuanțe deschise de albastru într-un mix de alte culori pastel, inclusiv rozuri și peach.  

Buchet de mireasa cu albastru si pasteluri

Iar dacă preferați o atmosferă mai vie, mai veselă sau jucăușă, îi puteți alătura culori mai intense, cum ar fi roșul sau galbenul. 

buchet de mireasa albastru cu levantica si gentiana

Albastru clasic în decorul floral 

Natura nu ne pune la dispoziție foarte multe flori în nuanțe de albastru, cu atât mai puțin în nuanța specifică de albastru clasic definită de Institutul Pantone. Cu toate acestea, avem suficiente opțiuni la dispoziție pentru a face albastrul culoarea dominantă a nunții. 

Avantajul său principal este că, fiind o culoare puternică, se face remarcat chiar dacă este folosit în cantități mici. De asemenea, varietatea de nuanțe în care îl regăsim creează posibilitatea de a ne juca cu paleta și cu degradeurile. 

Regina florilor albastre este, fără îndoială, hortensia. Fiind o floare de dimensiuni mari, se face remarcată în orice aranjament sau buchet apare. Hortensiile albastre sunt foarte variate. Există hortensii monocrome în diverse nuanțe, dar și hortensii cu petale în degrade. Acestea pot merge atât de la albastru deschis la verde deschis sau alb, cât și de la albastru închis la violet. Cu puțină imaginație, veți putea vedea în hortensii valurile mării.Aranjament de masa albastru clasic

Un albastru ceva mai stins găsim la ciulinii de eryngium. Aceștia funcționează foarte bine ca accent care potențează restul compoziției florale.

Buchet de mireasa albastru clasic cu eryngium

Pentru un albastru mai intens vă recomandăm delphinium.

aranjament floral de intampinare albastru clasic

Alte plante care vă pot ajuta să completați o gamă cromatică bazată pe albastru pot fi micuțele flori delicate de oxypetalum. Levănțica și bobițele de viburnum ink (apropiate de nuanța afinelor) pot da compoziției o notă mai rustică, mai câmpenească. 

Iar pentru că ne place mult să ne jucăm cu degradeurile, folosim cu drag rarități precum anemonele sau scabiosa albastră atunci când le găsim disponibile pe piață. Acestea au ambele o tentă de albastru care duce spre mov.  

aranjament floral de intampinare albastru clasic

Pe piață se găsesc și flori vopsite în albastru, dar noi nu le recomandăm. Deși florile sunt naturale, primesc o culoare care nu se găsește în mod natural la specia lor. Acest lucru le dă un aer de artificialitate.

Accesoriile care fac diferența 

Albastrul poate fi exploatat la maxim cu ajutorul diverselor accesorii care întregesc ținutele mirilor. Cea mai la îndemână alegere ar fi funda cu care este prins buchetul miresei. Se poate merge însă și mai departe de atât, purtând, de exemplu, bijuterii cu pietre albastre, un accesoriu de păr sau chiar pantofi albaștri. 

De altfel, mirele poate opta pentru o ținută majoritar albastră, nu doar pentru accesorii. De asemenea, albastrul poate fi și culoarea rochiilor domnișoarelor de onoare. 

Cum decorăm sala în albastru clasic  

Decorul pentru nunta în albastru clasic nu poate fi complet dacă nu acordăm atenție atmosferei și recuzitei din sală. 

Dintre multitudinea de elemente albastre care pot fi folosite, cel mai pregnant efect îl au, de regulă, fețele de masă. Dacă nu vă doriți atât de mult albastru, puteți alege să aveți doar șervețele colorate în albastru sau alte elemente mai mici. Acestea pot fi lumânări, veselă, vaze sau alte tipuri de suporturi pentru flori, funde pentru decorul scaunelor. 

Elementele printate (meniuri, place carduri, etc.) vor trebuie să se integreze și ele în peisaj, chiar dacă nu vor ieși în evidență foarte mult.

aranjament floral de intampinare albastru clasic

Un rol central în decorul de sală îl poate reprezenta iluminatul. Jocurile de lumini cu tentă albastră pot transforma spațiul cu totul, introducându-te într-o atmosferă magică.       

Decor sala cu iluminat albastru

Alte elemente de decor suplimentar, cum ar fi ansamblurile pentru photocorner sau decorul pentru candy bar nu trebuie nici ele uitate. De altfel, chiar și tortul poate fi decorat în albastru. 

Albastru clasic într-o nuntă tematică

Albastrul se pretează de minune aproape oricărei tematici de eveniment. Cu precădere el se potrivește nunților cu tematică marină generică, celor cu tematică de travel în destinații cu specific maritim (insule și zone de coastă), și celor cu tematică nocturnă (tărâmul viselor, noapte înstelată, spațiul cosmic, etc.). 

Dacă vă inspiră astfel de teme, albastrul este culoarea voastră!  

photocorner albastru clasic

Nunta in alb si verde - aranjament de masa in cupa inaltaPaleta simplă alb cu verde, în diferite proporții, este alegerea pe care o fac cele mai multe cupluri pentru nunta lor. Îi înțelegem: pentru cei care își doresc un eveniment clasic, tradițional, nunta în alb și verde reprezintă alegerea naturală, de la sine înțeleasă. Tradiția puternică și simbolistica albului rochiei de mireasă este extinsă în tot designul evenimentului. Alteori, mirii își doresc o atmosferă elegantă, romantică, sau una minimalistă, caz în care albul este de asemenea potrivit.

Mai mult de atât, nunțile regale care au ocupat mult spațiu mediatic în ultimii ani au păstrat tradiția cromaticii alb cu verde, întărind și mai mult imaginea nunții de basm în această paletă. 

Totuși, deși la prima vedere alegerea aceasta nu prezintă dezavantaje, realitatea este ceva mai nuanțată. Orice cuplu îndrăgostit își dorește o nuntă memorabilă. De obicei, mirii au în vedere și un decor pe măsură, care să contribuie la crearea atmosferei unice. Nu vor ca evenimentul lor să fie pentru invitați “încă o nuntă”, la fel ca toate celelalte. 

Ce se întâmplă însă atunci când îți dai seama că nunta pe care o visezi arată la fel ca marea majoritate a nunților din țară? Cum găsești calea de mijloc între personalizat și tradițional? Echilibrul optim între clasic și deosebit?    

Dacă te afli în fața unei astfel de dileme, îți putem oferi câteva soluții. 

Joacă-te cu compoziția florală

Florile cele mai des folosite în decorul de nuntă sunt bujorii, trandafirii, hortensiile, minirozele și lisianthusul. Alte flori foarte îndrăgite sunt lăcrămioarele, lalelele, ranunculus, anemonele si daliile. În mod obișnuit, aranjamentele florale, dar și buchetele și restul decorului, conțin mixuri armonioase din aceste specii foarte uzuale.

Nunta in alb si verde - decor masa mirilor

Tu poți însă aduce o notă de unicitate decorului tău floral prin compoziția aleasă. Una dintre opțiuni ar fi să te orientezi către flori sau verdeață mai rar întâlnite. Pentru un aer de noblețe și distincție, poți pune accentul unui aranjament de masă pe câteva orhidee curgătoare. Pentru o atmosferă mai exotică, poți alege anthurium alb, precum și frunze de monstera și de strelizia în locul tonurilor gri verzui de eucalipt.

Te poți orienta și către plante verzi aromatice, suculente, iarba de pampas, sau, de ce nu, chiar cactuși! Mușchiul stabilizat, precum și frunzele si plantele uscate și stabilizate pot fi și ele o prezență ieșită din comun. Nu trece cu vederea nici posibilitatea de a crea volumetrii moderne, contemporane, cu ajutorul ramurilor de magnolie, coryllus sau salix.

O altă variantă ar fi alegerea unei specii care să predomine în decorul floral sau al unui mix format din foarte puține specii care să se pună în valoare una pe cealaltă. Decorul uneia dintre cele mai interesante nunți pe care le-am realizat anul trecut s-a bazat pe o singură specie de flori: calele albe. Rezultatul a fost unul senzațional!

Caută un design deosebit

Designul aranjamentelor florale depinde în mare măsură și de forma florilor utilizate. Majoritatea florilor și frunzelor se integrează ușor în aranjamentele și buchetele clasice, cu formă rotundă și compactă, sauvage sau curgătoare. 

Dacă ești însă dispusă să experimentezi, îți propunem să iei în considerare folosirea unor crenguțe sau a unor plante înalte, cu cozi lungi, cum ar fi iarba de pampas, gladiolele, delphinium sau orhideea dendrobium. De asemenea, forma deosebită a anthuriumului se pretează și ea la crearea unor volumetrii interesante.  În plus, anthurium a revenit puternic în trend de anul trecut. 

Încearcă un aranjament structuralNunta in alb si verde - aranjament structural

O altă modalitate de a crea un design deosebit pentru nunta în alb și verde este alegerea unor aranjamente structurale. 

Aranjamentele florale de masă uzuale se realizează la baza mesei sau pe suporturi înalte. Cu toate acestea, forma și designul aranjamentelor nu diferă prea mult, în sensul ca același tip de aranjament se poate realiza și la baza mesei și la înălțime.

Dacă însă optați pentru un design structural, aveți șansa de a încerca aranjamente florale cu totul speciale. Florile pot fi montate nu doar în burete, ci în eprubete care le asigura hidratarea. Astfel ele pot fi prinse de structură dând naștere unor compoziții foarte interesante.

Structurile folosite pot fi în forme geometrice bine definite, cum ar fi cercurile cu picior sau pe suport rectangular, dar și structuri realizate special de designeri noștri pentru aranjamentele voastre. Materialele utilizate pot fi neconvenționale, cu tentă urbană: cadre și tije metalice, sârme, plase, materiale textile și altele. 

Nu te sfii să adaugi câte o pată de culoare discretă Nunta in alb si verde - lumanari de cununie

Știm că la prima vedere ideea acestea contravine întregului concept de nuntă în alb și verde. Totuși, există unele culori care, folosite atent și cu parcimonie, pot conferi o senzație de volum sau o textură mai deosebită decorului. Ele nu ies în evidență într-atât încât să te scoată din atmosferă. Dimpotrivă, oferă o contrapondere care pune mai bine în valoare florile pe care îți dorești să cadă accentul compozițional. 

Acest rol poate fi îndeplinit de exemplu de fire de astilbe roz foarte pal. De câteva miniroze galbene inserate într-un aranjament de dimensiuni mari. De albastrul stins al unor ciulini de eryngium sau de cel azuriu al oxypetalumului. Nuanțele pastelate și cele foarte apropiate de alb sunt foarte des întâlnite la multe specii de flori. Așadar, vei avea o mulțime de opțiuni la dispoziție.  

Creează un fundal care să pună în valoare cromatica alb cu verde

Dacă îți dorești ca decorul tău floral alb cu verde să nu treacă neobservat, este posibil ca uneori să ai nevoie și de niște mici artificii în decorul general al sălii. 

Cum albul este culoarea nunților prin definiție, ajungem deseori în localuri în care totul în jur este alb. Pereții sau pânza cortului, fețele de masă care ajung până în pământ, scaunele, draperiile… Pentru ca aranjamentele florale să fie vizibile, trebuie găsite uneori soluții care să ofere un contrast cromatic și să atragă atenția invitaților la ceea ce se întâmplă pe masă. (și nu, nu ne referim la mâncare). 

Uneori salvarea o reprezintă niște fețe de masă suplimentare sau niște traverse care să ofere un fundal contrastant. Acestea funcționează foarte bine și în cazul în care culoarea lor este una neutră. Griurile și nuanțele naturale care trimit la lemn sau la teracotă nu vor strica dinamica alb-verde. 

Nunta in alb si verde - aranjament in sfesnic auriuAuriul, argintiul, texturile metalizate sau antichizate pot intra și ele în calcul pentru nunta în alb și verde. În acest sens, puteți apela la un suport pentru aranjamentele florale care să fie mai vizibil. De exemplu, un terariu, un sfeșnic auriu cu personalitate, o cupă mai înaltă în nuanțe de cupru antichizat. De asemenea, decorul tacâmurilor și al veselei joacă un rol important. 

Îmbogățește decorul cu elemente suplimentare, în completarea aranjamentelor must-have de pe mese 

Aranjamentele florale de pe mese reprezintă doar un minim necesar pentru decorul evenimentului. Acest minim poate fi suficient, dacă ați ales niște aranjamente florale atractive și interesante și dacă nunta este una mică, relaxată, într-un spațiu intim. 

Aveți însă o nuntă mai mare, într-un spațiu mai larg și relativ formal, și optați pentru această schemă cromatică clasică? Atunci există riscul ca evenimentul vostru să nu aibă nicio identitate vizuală și să îi lipsească nota personală.  

De aceea vă încurajăm să vă aventurați dincolo de minimul obligatoriu și să adăugați alte elemente de decor care să anime spațiul și cheful de petrecere. 

Pentru început, acordați atenție ansamblurilor de întâmpinare. Nu lăsați stingher șevaletul pe care așezați schema cu așezarea la mese, ci încercați să îl integrați într-o poveste mai lungă. Puteți începe cu aleea care duce la intrarea în local. Pe ea puteți plasa felinare aprinse, indicatoare, litere volumetrice, baloane sau alte elemente. 

Interiorul sălii va beneficia enorm dacă veți alege să decorați și tavanul. Un decor suspendat atractiv va surprinde și va fi memorabil, chiar dacă pentru decorul meselor ați ales cea mai simplă formulă: câteva flori albe repartizate într-un mix de vaze minimaliste. Puteți alege cercuri suspendate pe orizontală sau pe verticală, ghirlande, candelabre florale sau alte structuri originale. Orice variantă poate fi exploatată astfel încât să creem ceva unic.

Arcadele cu decor floral pentru ceremonie și ansamblurile pentru photocorner sunt alegeri foarte populare.  Acestea pot fi plasate atât în interior, cât și în aer liber, iar, la nevoie, pot fi și mutate pe parcursul evenimentului. 

Nunta în alb și verde cu tematică personalizată 

Obișnuim să recomandăm mirilor pe care îi ajutăm să își organizeze nunta alegerea unei tematici pentru eveniment. Dacă cromatica ta se rezumă la alb cu verde, un concept de eveniment bazat pe o tematică e cu cu atât mai important.  Tematica personalizată aduce în orice condiții o notă de autenticitate evenimentului. Ea te va ajuta să te diferențiezi mai bine atunci când identitatea vizuală cromatică a nunții este una atât de comună.

Atenție totuși: acest truc nu va funcționa la fel de bine dacă alegeți o temă doar de dragul de a avea una. Alegeți ceva ce are o semnificație reală pentru voi. O temă potrivită cu personalitatea voastră și cu atmosfera pe care v-o doriți este o rețetă sigură pentru succes!

Photocorner cu cale albe pentru nunta in alb si verdeDecor tava pentru nunta in alb si verde

trucuri pentru o nunta fara stres

Dacă nu lucrezi în domeniu, atunci ți-ai dat seama până acum că nunta este cel mai mare și complex eveniment pe care îl vei organiza…și la care vei lua parte ca superstar absolut.

Acest dublu rol poate fi copleșitor, mai ales odată cu apropierea zilei Z. Emoțiile, detaliile și dorința puternică de a avea parte de povestea mult visată te pot face să simți că e mai mult decât poți duce.

Există în soluții pentru ca ziua nunții tale să decurgă plăcut, indiferent de micile inconveniențe care se ivesc la orice eveniment. Nu te teme, secretul nu este ca nunta ta să fie fără cusur, ci să transformi posibilele drame în momente amuzante, de care să îți aduci aminte mereu cu plăcere.

  1. Odihnește-te bine în noaptea dinaintea nunții!

– după cum se știe, lipsa somnului și oboseala aferentă sunt primele cauze ale unei stări de iritare latente. Așadar, fără petreceri de burlăcițe sau cine lungi cu familia în seara precedentă zilei tale speciale! Si fără Netflix până târziu în noapte. :) Make-up artistul tău îți va mulțumi!

2.   Ia un mic-dejun bogat în proteine și carbohidrați complecși!

– mirii abia apucă să mănânce și petrec, de obicei, multe ore fără gustări. De aceea, ai nevoie de un mic – dejun consistent care să îți ofere energie pe tot parcursul zilei.

  3.  Nu te trezi cu noaptea în cap pentru pregătiri!

– ia în considerare acest lucru încă de când vei planifica slujba la biserică sau cununia civilă. O nuntă înseamnă o zi întreagă de activități diverse, de la care tu nu poți lua pauze prea lungi..căci ești protagonista! Degeaba te vei trezi la 6 și vei fi gata la 10, dacă trebuie să reziști până la 4 dimineața. Trezește-te la o oră obișnuită pentru corpul tău. Vei fi fresh și plină de voie bună.

     4.  Calculează din timp perioada de pregătire (coafură, make-up, îmbrăcat)

– discută cu colaboratorii tăi și estimează cât timp vor dura toate acestea. Ia-ți și o mică marja de timp, care să îți dea libertate și să nu te împingă în stresul întârzierii. Dacă termini cu o oră mai devreme, te vei bucura de clipe de vis alături de familia ta și prietenele cele mai dragi – multe poze, sampanie si complimente!

   5.   Fă o listă cu lucrurile pe care mirele le are de făcut

– evenimentul este la fel de copleșitor și pentru el, de aceea, fiți alături unul de celălalt și scrie o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă în ziua nunții. Elimină orice motiv de posibilă supărare. Și chiar dacă va uita ceva, reamintește-ți că este un moment unic, plin de însemnătate în viața voastră. La sfârșit nimeni nu își va aminti dacă sireturile erau maro și pantofii negri :)

     6.   Poartă sandalele/pantofii de nuntă înainte de eveniment

– poate că pare un sfat banal, dar când ai stat ultima oară pe tocuri/platforme sau în orice încălțări timp de 20 de ore? Exact, este necesar să îi porți înainte de nuntă. Nu îți fie teamă – nu există nicio superstiție legată de pantofii purtați.

 7.   Angajează un wedding planner dacă poți

– va fi o investiție pe care nu o vei regreta. Se va ocupa de toate detaliile organizatorice (și crede-ne, sunt mai multe decât crezi acum), te va susține în momentele cheie și va lua de pe umerii tăi responsabilitatea generală.

     8.   Dacă nu ai wedding planner, fă o mini sedință cu domnișoarele tale de onoare

– va fi grupul tău mic, gata să îți sară în ajutor în orice moment. Fă un get-together cu domnișoarele tale de onoare, în săptămânile dinaintea nunții tale și roagă-le ca împreună să stabiliți cu ce pot să te sprijine. Fii delicată și recunoscătoare – ele vor împărți cu tineresponsabilitatea și nu este puțin lucru.

     9.    Fă un survival kit!

– nu subestima suprizele (plăcute sau nu) care pot apărea de-a lungul acestui maraton de bucurie. Fă-ți un kit de supraviețuire nuntă, care să cuprinde soluții la probleme apărute spontan: medicamente (pentru dureri de cap, dinți, un calciu și un complex de vitamine, anti-alergice), tampoane, ac și ață, un mini flacon în care să ai Vanish pentru pete (better safe than sorry), agrafe de păr, pantofi de rezervă, plasturi și Compeed (vrem să dansezi până dimineață!). Roagă o prietenă să țină această trusă în mașină sau la masa ei.

 10.   Retrage-te 5 minute cu mirele tău pentru a vă bucura

– petrece măcar 5 minute, în toiul nunții, alături de iubitul tău soț, fiind recunoscători pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Amintiți-vă de ce sunteți acolo: pentru a vă uni destinele și a începe o aventură ce va dura întreaga viață. Mulțumește-i pentru ceea ce îți dăruiește. Îi vei topi inima…

Sfârșitul lui 2018 ne-a adus și mult așteptatul anunț al companiei Pantone despre culoarea anului. Living coral – acest corai deosebit de vibrant – a cucerit rapid inimile iubitorilor de frumos. Este considerat o culoare plină de optimism și viață.

Living coral ne-a purtat gândurile spre verile calde și exoticul adâncului oceanului, încă de la instalarea sa în fruntea culorilor preferate de designeri. Și ce vis mai frumos poate fi în mijlocul unei ierni geroase, decât gândul la multitudinea de culori și miresme ale sezonului cald?

În designul floral ne bucurăm de două flori colorate în nunța corai – Living Coral: bujorii Coral Charm și trandafirii Miss Piggy. Două flori jucăușe, cu un puternic impact vizual în aranjamentele și buchetele în care sunt așezate.

Recomandăm cu multă căldură inserțiile de corai – Living Coral și în buchetele de mireasă, deoarece sunt un mix cromatic de oranj și rozuri tari.

Mesajul transmis de Living Coral în buchetele de mireasă este fără îndoială de bun augur: bucură-te de viață!

Iată o selecție de buchete de mireasă marca enRose, ce conțin nuanțe de corai – Living Coral.

 

 

 

 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Cu sezonul de nunți 2018 proaspăt încheiat, a venit timpul să ne uităm în urmă și să ne bucurăm de reușitele acestui an. Una dintre miresele de care ne-am apropiat sufletește cel mai mult în acest sezon este Giorgiana. Ea a fost protagonista unuia din marile evenimente ale toamnei noastre, o nuntă cu tematică marină.

Nunta ei a avut 10 mese și nu se încadrează în ceea ce numim o nuntă foarte mare. Conceptul a fost însă gândit în așa fel, încât ne-a dat sentimentul că ne ocupăm de un eveniment de proporții. A fost o nuntă de catalog și vă invităm să parcurgem împreună pașii organizării ei. 

Bucurie – cuvântul de ordine

Pe Giorgiana am cunoscut-o întâi virtual, prin intermediul Irinei Neguț, unul din wedding plannerii noștri cei mai dragi. Am primit de la ele un mail impresionant, în care am aflat multe despre povestea Giorgianei și a lui Constantin. Astfel am putut înțelege ușor la ce fel de nuntă visează, dar și rațiunile din spatele dorințelor lor.Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Cei doi miri locuiesc în Franța, așa că planificarea nunții în România a căpătat o semnificație aparte. Locul în care urmau să-și petreacă ziua cea mare trebuia să fie unul cu adevărat deosebit.

Cu ajutorul Irinei, au descoperit complexul Delta Royal din Sabangia, în apropiere de Tulcea, orașul natal al miresei. A fost locul perfect pentru o nuntă cu tematică marină.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii4

Decorarea acestui spațiu a fost pentru noi atât o încântare, cât și o provocare.

Bucureștiul și împrejurimile sale sunt pline de locații ofertante pentru evenimente care satisfac toate gusturile.

De aceea, ni se întâmplă mai rar să avem ocazia de a lucra într-un cadru atât de feeric.

Am călcat la Sabangia într-un spațiu semisălbatic, aflat pe malul lacului Razim, cu căsuțe construite în stilul specific zonei.

Mici, discrete, cu acoperiș de stuf, respirau liniște, simplitate și autenticitate.

 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Restaurantul Delta Royal nu mai văzuse încă o astfel de nuntă. Decorarea unui asemenea spațiu îți oferă un sentiment foarte deosebit. În incintele care găzduiesc constant evenimente cu o regie complexă, organizatorii intră totuși într-un fel de rutină.

Aici, am rămas, la final, cu satisfacția că am făcut ceva nou. Că am deschis, împreună cu mirii, niște drumuri aproape neumblate, complet rupte de cotidian. Giorgiana și Constantin au fost vrăjiți de la început de pitorescul atmosferei și ne-au transmis și nouă rapid această stare. Ambii sunt îndrăgostiți de mare și de călătorii; el este pescar amator, ea – fiică de marinar.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Și-au dorit o nuntă în compania mării, cu tematică marină. Cum altfel? La scurt timp după primele discuții cu ei, ne-am trezit căutând și noi cu entuziasm, decorațiuni cu tematică marină.

Trebuie să recunoaștem că impulsul creativ pe care ni l-au dat cei doi ne-a făcut până la urmă să ne îmbogățim colecția de obiecte de decor cu o mulțime de vase, lampioane, scoici și briz-brizuri. Cum era de așteptat, o parte din acestea au ajuns chiar la nunta lor, în Deltă.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Marine touch

Giorgiana a fost o mireasă așa cum își dorește orice florist și orice decorator. Energică, plină de idei și de inițiativă, dar și deschisă, cooperantă și relaxată.

Am avut deseori sentimentul că nu îi suntem furnizori, ci coechipieri. Ea a adus la nuntă decorațiuni din recuzita ei personală și a confecționat singură un stâlp cu indicatoare.

Între timp, în privința altor elemente, ne-a lăsat mână liberă aproape cu totul.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Spre exemplu, a fost deschisă în privința buchetului de mireasă, pe care Adina i l-a creat în vria inspirației de moment. Și-a dorit un buchet romantic, în nuanțe pastelate, iar noi i-am oferit un design diafan, ușor, ca spuma mării.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii Nunta cu tematica marina Delta Dunarii26

Pe mesele invitaților am aranjat un ansamblu de vase în stil marin cu flori albe și roz pastelat.

Ne-am bucurat de trandafiri, lisianthus, hortensie, wax flower, eryngium și frunze de eucalipt. Peisajul a fost completat de mărturiile cu plante suculente montate în scoici și de printurile realizate tot de noi. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mesele au purtat nume alese din toponimia locală (Tulcea, Sulina, Enisala, etc.) inscripționate pe stegulețe albastre. Meniurile asortate au fost decorate cu panglici marinărești și stele de mare.

Masa mirilor a fost piesa de rezistență a decorului. Pe fața de masă cu imprimeu navy s-au perindat clasicele flori, lumânări și felinare. Alături, decorul tematic: o timonă, un far, mai multe bărcuțe, borcane cu nisip, pietriș, scoici și stele de mare.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mirii au ajuns în locație pe apă, într-o bărcuță. Afară, pe drumul care duce spre restaurant dinspre ponton, am amplasat o arcadă impresionantă cu un voal bleu, două lampadare și un aranjament floral maiestuos. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii    

Cu alte cuvinte, un loc numai bun pentru făcut poze cu cei dragi, dar nu singurul. Photocornerul dedicat, un paravan alb încoronat de două aranjamente florale bogate, a fost și el presărat cu decorațiuni marine.

Va fi cea mai frumoasă zi și, totuși, emoțiile îți dau deja târcoale, deși știi bine că vrei să nu ai parte de niciun pic de stres în dimineața nunții tale. Vei avea sentimentul că te pregătești de un mare examen al vieții tale, însă vrem să te convingem că nu seamănă deloc cu bacalaureatul. Ziua nunții tale este un moment absolut minunat, unde bucuria și energia pozitivă sunt cuvintele de ordine.

Vă propunem câteva modalități simple prin care poți reduce stresul dinainte nunții, pentru a te bucura fără nicio umbră de negativitate, de evenimentul superb pe care îl trăiești alături de cei dragi.

Pregătește-te singură

E foarte distractiv când te pregătești cu domnișoarele tale de onoare – știm asta! Dar este în același timp destul de stresant să fii înconjurat de multe persoane.  Oamenii devin agitați și se poate ajunge la momente care intensifică presiunea: cineva îți dă un sfat nedorit, ți se recomandă să îți așezi părul într-un fel, să schimbi ceva la machiaj, etc. Asta nu înseamnă că familia și prietenele tale nu îți pot fi alături. Pregătește-te singură, timp în care îți poți savura cafeaua și te poți umple de relaxare pentru orele ce vor urma. Vei avea nevoie, te asigurăm!

Cheamă-i pe toți atunci când ești deja gata și veți petrece următoarea ora făcând poze, lăsându-te admirată de cei dragi și savurând un pahar de șampanie răcoritoare.

Renunță la tradițiile inutile

De câte ori nu ai auzit opusul acestui îndemn: trebuie să faci asta, pentru că așa spune tradiția. Îți dăm o veste bună: NU TREBUIE! Se spune că poartă ghinion ca logodnicul să te vadă înainte de nuntă. Hei, dar te-a văzut deja cu o zi înainte! Sau că trebuie să dormiți separat înainte de ziua nunții. Sfatul nostru este să renunți fără nicio remușcare la aceste superstiții și să faceți lucrurile ca de obicei, pentru a nu crește nivelul de stres. Iar în ceea ce privește tradițiile românești, precum bărbieritul mirelui sau machiatul miresei, de către nași, pe ritmuri muzicale – fă exact ce dorești, fără să dai explicații. Nimeni nu va îndrăzni să te contrazică; iată avantajul de a fi mireasă!

Stabilește sarcinile dinaintea zilei celei mari

Nu o să te mințim: nunta este departe de a fi numai distracție. Necesită multă organizare și întotdeauna vor exista suprize de ultim moment. Important este ca ele să nu te afecteze în niciun fel pe tine. Ca să fii sigură că acest lucru se va întâmpla întocmai, deleagă din timp sarcinile către cei care te vor ajuta. Ideal ar fi să ai un wedding planner (nu o putem aduce pe J. Lo, dar o recomandăm pe Adina Filculescu), care va avea grijă să iasă totul perfect. Dacă nu ai un organizator de nunți, stabilește toate detaliile cu cei apropiați: prietene, părinți, frați. Ei vor avea grijă să nu ajungă la urechile tale că s-au topit bomboanele de la cununie.

Fă un plan de rezervă pentru zero stres în dimineața nunții

Una dintre cele mai griji pe care un cuplu le are este legată de vremea din ziua nunții. Cu atât mai mult cu cât, unii aleg să țină ceremonia în aer liber sau chiar întreaga petrecere. De aceea, îți recomandăm să ai un plan de rezervă concret; indiferent că este vorba de umbrele pentru invitați sau de relocarea meselor într-un spațiu închis, precum un cort sau înăuntrul restaurantului. Va fi mai ușor să gestionezi situația neplăcută în care va ploua, planificând back-up plan-ul dinainte, decât să speri că vremea rea va ocoli nunta ta.

Și în final, nu uita să zâmbești! Vei fi protagonista unei zile minunate în care toți cei din jurul tău vor să te vadă fericită.