Florile primite – posibilă terapie complementară?

,
buchete de flori proaspete

Florile primite îmbunătățesc starea de spirit a persoanelor bolnave și au un efect pozitiv asupra celor aflați în convalescență. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători ai Societății Americane pentru Horticultură, după efectuarea unui studiu în acest sens.

A dărui flori unui prieten trist sau bolnav este probabil unul dintre cele mai răspândite cadouri. Acest gest călduros este însă mult mai benefic decât se credea. Florile au câteva proprietăți pozitive ușor de detectat: parfumul îmbietor și aspectul frumos. Studiul cercetătorilor în domeniul horticulturii a relevat faptul că florile primite au un real efect terapeutic asupra pacienților care au suferit intervenții chirurgicale.

Convalescență mai ușoară cu flori alături

90% dintre pacienții operați recent de apendicită, care au participat la studiu, au fost cazați în rezerve de spital cu flori și plante, sau fără. Cei care au avut în camera lor flori în vaze și alte plante la ghiveci, s-au recuperat mai rapid și au prezentat o stare generală mult mai bună.

Conform studiului, cei expuși la flori au avut o tensiune arterială mai scăzută și un puls mai bun. Mai mult, acești pacienți au înregistrat vizibil mai puține episoade de anxietate, stări de amețeală și o toleranță crescută la durere, față de cei din rezervele fără nicio floare sau plantă.

Personalul medical s-a arătat plăcut surprins de această terapie complementară, în recuperarea pacienților.

Acesta nu este singurul studiu care demonstrează efectul pozitiv al florilor asupra oamenilor. O cercetare similară apărută în publicația Terapii complementare în medicină a demonstrat că buchetele de flori ne scad nivelul de stres. Mai multe studente au primit timp de câteva săptămâni buchete de flori proaspete în camerele de cămin, în perioadele de sesiune. Efectul reducerii stresului cauzat de examene și învățat a fost vizibil. Studentele au fost mult mai relaxate și cu o stare psihică mai bună decât înainte de a avea flori în camere.

Trucuri enRose:

– cultivă o mica grădiniță plină cu flori sezoniere. Alege să plantezi câte puțin din fiecare floare a lunilor din an. Înflorirea unui trandafir în noiembrie sau a unei lalele la început de martie îți va aduce bucurii nebănuite.

– păstrează mereu în casă câteva plante ușor de întreținut – precum orhideele sau bambușii. Sunt excelente atât pentru starea ta de spirit, pentru calitatea aerului respirat, precum și pentru designul interior.

– cumpără săptămânal flori de sezon și astfel vei avea mereu o vază plină care să îți delecteze privirea.

– învață să creezi propriul aranjament floral și schimbă-i periodic florile. Realizarea unei creații florale te va relaxa după o săptămână sau o zi încărcată. Merită să încerci!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *