Despre garoafe: din Olimpul grecesc în preferințele designerilor

,
Buchet dulce cu garoafe Aromă de fisticBuchet dulce cu garoafe Aromă de fistic
Iubite și subapreciate deopotrivă, aceste garoafe erau numite de vechii greci Florile Zeilor sau Florile Raiului. Denumirea științifică, “Dianthus Caryophyllus”, au primit-o de la botanistul grec Theophrastus, traducându-se la fel.
Originare din zona mediteraneană, garoafele sunt cultivate de cel puțin două milenii în regiune.
În lume se găsesc aproximativ 300 de specii de garoafe. Printre cele mai cunoscute sunt cele roșii, albe, cu dungi sau roz. Ele însă vin într-o varietate largă, fiind găsite și culori pastel, precum bejul sau vernilul deschis, foarte plăcute ochiului.
Columbia este țara care produce cele mai multe garoafe, în timp ce orașul Bogota este considerată capitala garoafelor.
Garoafa este floarea națională a Principatului Monaco, Spaniei și Sloveniei.

Garoafele albe sau bej simbolizează inocența și norocul, de aceea sunt dăruite pentru a exprima o iubire pură față de cineva.

?Știați că:
florile de garoafă sunt nu numai frumoase, dar și comestibile? Sunt folosite cu precădere pentru ornarea unor deserturi, torturi sau feluri de mâncare speciale. De peste 400 de ani, sunt folosite și în fabricarea berii, a unor vinuri sau pentru lichior.
…au o viață foarte lungă, putând trăi până la 2 ani. Tăiate, vor rămâne proaspete aproximativ 14 zile, poate chiar mai mult, dacă sunt îngrijite corect.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *