Liliacul alb: Un strop de primăvară pentru bucuria iubitei

,
Liliacul alb - Buchet cu flori albastre Blue Moon

„Dacă se întâmpla să fie certaţi, era de ajuns să trimită sau să primească o creangă de liliac, pentru ca, fără cuvinte şi fără explicaţii, o despărţire de câteva zile să ia dintr-o dată sfârşit. Liliacul era pentru amândoi o superstiţie, care îi dezarma, care îi ajuta să se regăsească.” Mihail Sebastian

Mult așteptat după iarna îndelungată, liliacul încântă simțirurile cu parfumul său suav. Cine ar putea ghici că arbustul fragil, golit de frunze, aduce an de an, odată cu explozia de verde a copacilor, flori albe, roz sau lila, pline de parfum? Este o minune a naturii, cântată în poeme și adulată de scriitori.

Liliacul alb este o alternativă excelentă la trandafiri sau alte flori mai cunoscute, atât datorită frumuseții sale, cât și al simbolismului său. Cultivat în serele olandeze, liliacul alb a devenit un element superb în buchete realizate în culori pastel, alături de alte flori rare, precum anemonele și gingașul ranunculus. Poate arăta excepțional și într-o compoziție florală dominată de o cromatică în nuanțe puternice (precum movul sau fucshia).

Despre liliac

Tradiția spune că liliacul este un puternic simbol al iubirii adevărate, care se dăruiește pe sine pentru fericirea celui drag. Răspândit pe Bătrânul continent odată cu sfârșitul secolului al 16-lea, liliacul este una dintre cele mai îndrăgite flori ale primăverii.

Liliacul este considerat a fi o mărturie a încrederii în persoana iubită. Bărbații o foloseau în trecut pentru a-și declara intenția de logodnă. Rezistența sa ca arbust și înflorirea sa în plin anotimp cald semnifică o legătură spirituală ce renaște mereu. Întocmai ca dragostea ce nu cade.

 

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *